Koronavírus - Megjelent a teljes lakosság influenza elleni ingyenes védőoltását biztosító határozat

Koronavírus, 2020.10.01

Megjelent a teljes lakosság ingyenes influenza elleni védőoltását biztosító kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

E szerint a koronavírus-világjárvány magyarországi terjedésének megelőzése érdekében az RT-PCR módszerrel végzett SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról is döntött a kormány. Ennek értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek - Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bevonásával - gondoskodnia kell a járványügyi intézkedések keretében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumokban elvégzett, más forrásból nem finanszírozott SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálatok (mintavételenként 2500 forint és laboratóriumi vizsgálatonként 17 ezer forint) fedezetének biztosításáról.

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja. Jelezte továbbá: rövid időn belül szeretné elérni, hogy hatósági árassá váljanak a koronavírustesztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!