Koronavírus - Megkezdték a hegyfalui idősotthon lakóinak harmadik körös oltását

Koronavírus, 2021.08.12

Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Időskorúak Otthona Hegyfalu intézmény lakóinak és dolgozóinak harmadik körös oltása csütörtökön.

Kiss Anita, a Vas megyei intézmény vezetője a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a mintegy 130 ellátottból 92-en, a 67 munkavállalóból pedig öten kapnak Pfizer-vakcinát, emellett egy gondozottnak és egy munkavállalónak az első oltást adja be az intézmény háziorvosa.

Felidézte, hogy az otthon lakói és dolgozói januárban és februárban kapták meg az első két oltásukat, akkor a Moderna vakcinájával oltották őket.

Kiss Anita szerint az idősek körében jelentősen növelte a harmadik oltásra való hajlandóságot az, hogy hónapokon keresztül elszigetelten éltek. Az oltással lehetőségük nyílt arra, hogy hozzátartozóikkal tudják tartani a kapcsolatot és folytathassák megszokott életvitelüket.

Hangsúlyozta: a jelenlegi ismeretek alapján az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy meg lehessen állítani a vírus terjedését és megvédhetők legyenek azok is, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják felvenni az oltást.

Az otthon két lakója, Rövid Zsigmondné és Varga József is azt mondta, hogy az egészségük megőrzése miatt olttatják be magukat.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!