Koronavírus - Menczer: a baloldal ne hátráltassa a munkát álhírekkel!

Koronavírus, 2021.01.16

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte "a baloldalt és a sajtóját", hogy ha már "segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát".

Menczer Tamás a Facebook-oldalán olvasható szombati bejegyzésében kifejtette, meggyőződése szerint a kínai és az orosz vakcina rossz irányba semmiképpen nem befolyásolja az oltási kedvet. Mint fogalmazott, hasznos, ha az oltási kedvhez van oltóanyag is. Az oltási kedvet rossz irányba az befolyásolhatja, ha nincs elegendő vakcina, és jelenleg "a brüsszeli hibák miatt" ez a helyzet - közölte.

Az államtitkár kitért arra is: orvosi kérdés, hogy hatásos-e a kínai és az orosz vakcina, ez nem baloldali cikkek és (állítólagos) szimpátiafelmérések alapján dől el.

A magyar orvosok kint vannak jelenleg is Kínában, és voltak Oroszországban is. Akárhogy döntenek, ő nekik hisz - írta.

Menczer Tamás jelezte, hogy felfogásbeli különbség van a kormány és a "gyurcsányista baloldal" között.

A baloldal azt mondja, hogy "üljünk ölbe tett kézzel, és majd valaki (Brüsszel) segít rajtunk. De már a vak is látja, hogy nem segít. Gyurcsányék szerint mi magyarok gyámságra szoruló, szerencsétlen ostobák vagyunk" - írta bejegyzésében.

A kormány szerint szuverén, önálló döntésre és cselekvésre képes ország vagyunk, és egy világjárvány idején "nem várnunk kell a csodát, hanem tenni a dolgunkat". Minden élet számít, a kormány ennek megfelelően dolgozik - hangsúlyozta az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!