Koronavírus - Michel: az uniós vezetők az oltóanyagok igazságos elosztása mellett kötelezték el magukat

Koronavírus, 2020.10.29

Az európai uniós tagországok vezetői abban állapodtak meg, hogy amint elérhetővé válik a koronavírus elleni biztonságos oltóanyag, méltányos módon osztják el az uniós országok között - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek informális videokonferenciáját követően csütörtökön.

Az Európai Tanács elnöke elmondta, hogy a koronavírus-járvánnyal foglalkozó nem hivatalos videokonferencián egyetértettek abban, hogy a leendő vakcinát tisztességesen osztják majd el a tagállamok között.

A világjárvány elleni küzdelem kapcsán megerősítették a fontosságát a kollektív erőfeszítéseknek, valamint hangsúlyozták a járvány és a készülő oltóanyagokkal kapcsolatos álhírek visszaszorításának a szükségességét is.

Michel az Európa-szerte romló járványhelyzetre hivatkozva hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét. Véleménye szerint szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!