Koronavírus - MSZP: a kormány a hatalma korlátjainak lebontásán dolgozott

Koronavírus, 2020.07.03

A koronavírus-járvány alatt a Fidesz-kormány a saját hatalma korlátainak lebontásán dolgozott ahelyett, hogy megvédte volna a magyar emberek életét, egészségét vagy megélhetési biztonságát - értékelt az MSZP elnöke, frakcióvezetője pénteken, Budapesten.

Tóth Bertalan a Parlamentben tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján a most záruló tavaszi ülésszakról azt mondta, rendhagyó féléven van túl az ország, a járvány átírta a mindennapokat.

Szerinte az elmúlt időszakban a Fidesz hatalmát nem arra használta fel, hogy segítsen az embereknek, a vállalkozásoknak, hanem a saját holdudvarát segítette.

Hozzátette: a kormány sanyargatta és továbbra is sanyargatja az önkormányzatokat, továbbá a hatalom ártatlan embereket vegzált a véleményük miatt.

Ezért kormány- és korszakváltásra van szükség - hangoztatta.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP egy demokratikus, toleráns, szociálisan érzékeny, igazságos és környezettudatos országért küzd.

A szocialista párt politikája három fő pilléreként beszélt a jogbiztonság és a demokrácia újjáépítéséről, a társadalmi igazságosságról, valamint a környezet kizsákmányolása elleni küzdelemről.

Ezzel a politikával készül az MSZP az ellenzéki együttműködésre, az előválasztásra - tette hozzá.

A pártelnök elmondta, az MSZP parlamenti és önkormányzati képviselői, a párt tagjai a járvány alatt önkéntes munkát végeztek, a parlamenti frakció tagjai fizetésükből több mint 20 millió forintot ajánlottak fel védőfelszerelések beszerzésére. Szerinte polgármestereik kiválóan teljesítettek.

Beszélt arról is, hogy a járványhelyzet első percétől kezdve voltak javaslataik, ötpontos védelmi csomagot hirdettek, amely a magyar emberek életének, egészségének és megélhetési biztonságának védelméről szólt. Hozzátette: kiharcolták, hogy kapjanak egyszeri 500 ezer forintos juttatást az egészségügyi dolgozók. Feltártak olyan ügyeket, amelyek rávilágítottak arra, hogy a kormány milyen hibákat vétett a járványkezelésben - mondta, példaként a kórházi ágyak "drasztikus és indokolatlan" kiürítését említette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!