Koronavírus - MSZP: a kormány eltitkolta az egészségügy valódi helyzetét

Koronavírus, 2021.08.24

Az MSZP szerint a kormány a koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában nem a probléma megoldására, hanem arra fordított nagy erőket, hogy eltitkolja az egészségügy valódi helyzetét - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, egy normálisan működő országban senkit sem érhetne hátrány, amiért beszámol a valóságról, Magyarországon azonban az egészségügyi dolgozók csak név nélkül nyilatkozhattak, mert féltek a kabinet bosszújától.

Bangóné Borbély Ildikó sajtóhírekre hivatkozva kiemelte: budapesti és vidéki kórházakban is előfordult, hogy rangsorolni kellett, mely betegek kerülhetnek lélegeztetőgépre, mivel a berendezések működtetésére nem állt rendelkezésre elegendő személyzet. A járvány csúcsán hatvan év felettinek "nem nagyon volt esélye" lélegeztetőgépre kerülni - tette hozzá.

A kormánynak meg kell válaszolnia a védekezéssel kapcsolatos kérdéseket, és a jövőben sem szabad titkolóznia, mert a hasonló helyzeteket csak akkor lehet sikeresen kezelni, ha a kabinet nem gyerekként, hanem egyenrangú partnerként kezeli az állampolgárokat - mondta.

Az MSZP politikusa közölte, válaszokat várnak Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy több mint 30 ezer elhunyt koronavírusos beteg után mennyire tartja sikeresnek a védekezést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!