Koronavírus - MSZP: Európa lehagyta Magyarországot oltási hatékonyságban

Koronavírus, 2021.08.05

A kormány felelősségére hívta fel a figyelmet az MSZP európai parlamenti képviselője abban, hogy még néhány millió magyar beoltassa magát a koronavírus ellen.

Európa lehagyta Magyarországot a koronavírus elleni oltások hatékonyságában - mondta Újhelyi István csütörtökön, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

"Hamis védettségérzetet ad a kormányzati sikerpropaganda, pedig még messze vagyunk a biztonságos nyájimmunitástól". A kormány felelőssége, hogy legyen még néhány millió magyar, aki rövid időn belül beolttatja magát - közölte.

Az ellenzéki politikus elmondta: a kabinet azért hallgat az átoltottsági arányokról, mert Magyarország már komolyan visszaesett európai összehasonlításban.

Az Európai Unió teljesítette időarányos vállalását, mivel lakosságának több mint 71 százaléka megkapta az első oltását, míg Magyarországon ez az arány csak 66,7 százalék, amivel az uniós tagállamok között hátul, a 16. helyen áll - mondta a szocialista politikus.

Hangsúlyozta, Magyarország a két dózisos átoltottságban is csak a 10. helyen van 64,8 százalékos eredménnyel, míg Máltán 84,8 százalék, Belgiumban pedig 74,6 százalék ez a mutató.

Ujhelyi István közölte: szakértők korábban legalább 70 százalékos átoltottsághoz kötötték a nyájimmunitást, de friss kutatások már 85-90 százalékos arányt tartanak szükségesnek a delta variáns miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!