Koronavírus - MSZP: százszázalékos táppénzt az igazolt fertőzöttöknek!

Koronavírus, 2020.11.26

Az MSZP százszázalékos táppénz fizetését követeli az igazoltan koronavírussal fertőzött, illetve karanténban lévő munkavállalóknak - mondta a párt társelnöke csütörtökön, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, a kormány megkésett intézkedései miatt kirúgások, fizetéscsökkentések és cégcsődök jellemzik a gazdaságot, ebben a helyzetben pedig sokan úgy mennek dolgozni, hogy a 60 százalékos táppénztől való félelmükben eltitkolják a koronavírusra utaló tüneteiket.

Kiemelte, a kabinet hiába ígért százszázalékos táppénzt a megfertőződött pedagógusoknak, valójában csak az érintettek harmada kapta azt meg, mivel jelenleg túlságosan bonyolult és bizonytalan a táppénz igénylése.

A Fidesz és a kormány így anyagilag bünteti a tüneteik miatt otthonmaradókat, az embereket pedig rákényszeríti, hogy válasszanak családjuk anyagi biztonsága és egészsége között - mondta Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP társelnöke szólt arról is, mérhetetlenül igazságtalannak tartják, hogy a Fidesz "büntető adóval" sújtja a kata adózást választó egyéni vállalkozókat. A kormánynak a jelenlegi járvánnyal sújtott helyzetben nem növelnie, hanem enyhítenie kellene a vállalkozók terheit - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!