Koronavírus - MSZP: tömeges tesztelést, szigorú kontaktkutatást!

Koronavírus, 2021.04.30

Tömeges, ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelést és a szigorú kontaktkutatást követelt pénteki online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője.

Felvetette: biztosítson mindenkinek havi öt, otthon elvégezhető gyorstesztet a kormány, az iskolákban pedig nyissanak szakemberek által működtetett vizsgálópontokat a rendszeres szűréshez.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: tagadhatatlan, hogy az oltás a védekezés leghatékonyabb eszköze, de a teljes átoltottság eléréséig arra van szükség, hogy kiszűrjék a tünetmentes fertőzötteket.

Magyarországon több mint 27 ezer honfitársunk halála után kormányzati szinten még indig tagadják a tesztelések jelentőségét - jelentette ki, érthetetlen "tesztfóbiával" vádolva a Fideszt.

Hozzátette: a kérdésnek meghatározó jelentősége van a gazdaság újraindításában is, mivel folyamatos tesztelés nélkül megszerezni nem, megtartani is csak alig lehetséges egy állást.

Bangóné Borbély Ildikó azt hangoztatta, az emberek zöme nem tud havi tízezreket fordítani erre a célra, ahogy a vállalkozások többségének erejét is meghaladja munkatársaik folyamatos vizsgáltatása.

Annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen választania az anyagi és az egészségügyi biztonság között, ismét azt javasolta, kapják meg táppénzként fizetésük száz százalékát a koronavírusban megbetegedettek és a járvány miatt karanténba kerültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!