Koronavírus - NKI: videókonferencia-alkalmazásra hivatkozva akarnak becsapni távmunkásokat

Koronavírus, 2020.03.30

Csalók egy vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat - hívta fel a figyelmet hétfőn a Facebook-oldalán a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).

Több mint 74 ezer ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legkedveltebb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott - írták.

Megjegyezték azt is, hogy az elmúlt években a szolgáltatás súlyos sérülékenysége merült fel, valamint nemrégiben az internetes polgárjogi szervezet, az EFF (Electronic Frontier Foundation) adatvédelmi aggályokat is megfogalmazott vele kapcsolatban.

Egy jelentés szerint - miként várható volt - a kiberbűnözők is meglátták a potenciált a távmunkában: mind több hamis, a Zoomra hasonlító domaint regisztrálnak ugyanis, és egyre gyakrabban jelenik meg káros Zoom-kód is.

A szakértők azt javasolják, hogy amikor valaki Zoom-linket kap, legyen különösen óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra.

Az NKI tájékoztatója a videokonferencia-szolgáltatások biztonságos kezeléséről megtalálható az intézet weboldalán (https://nki.gov.hu/) - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!