Koronavírus - Novák: a magyarok újra élvezik a szabadságot

Koronavírus, 2021.06.09

A magyar emberek a koronavírus-járvány tetőzése után újra élvezik a szabadságot, az életet - jelentette ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke egy angol nyelvű rádiós beszélgetésben, amelyet a saját Facebook-oldalán tettek közzé szerdán.

Novák Katalin sajtótájékoztatója Az interjút az amerikai The Answer rádió The Pro America Report című műsorában Ed Martinnak adta Novák Katalin.

Közölte, hogy Magyarország jól áll az átoltottság szempontjából: a népességnek már a felét immunizálták. Minden olyan felnőtt, aki akart, kapott vakcinát, az oltás már nem az állam felelőssége - hangoztatta.

Az egészségügyi rendszer soha nem omlott össze, a gazdaság lassan helyreáll. Dolgoznak a munkahelyteremtésen, a foglalkoztatottság már a járvány előtti szinten mozog - emelte ki a Fidesz alelnöke, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Megjegyezte: a turizmus Magyarországon is megsínylette a válságot.

Nehéznek nevezte az elmúlt évet, az otthoni tanulást és munkavégzést, ugyanakkor optimistának vallotta magát: szerinte a kialakult helyzet jobban megerősítette a családi kötelékeket.

Novák Katalin azt mondta, hogy a magyarok családközpontúak. A fiatalok házasságot és kettőnél több gyermeket szeretnének, a gyakorlatban mégis másként alakul. A kormány feladatának nevezte, hogy lehetővé tegye: annyi gyermek szülessen, amennyire az emberek vágynak, és ne kelljen anyagi okok miatt elhalasztani az ilyen döntéseket.

A kereszténység a magyar kultúra része. A kormány kereszténydemokrata, konzervatív értékeket vall, családbarát, védi az életet - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Úgy vélekedett, hogy az országoknak szükségük van határokra. Magyarország nem csupán a saját határait védi, hanem az Európai Unió határait is, ez kötelessége - emelte ki.

Illegálisan senki sem léphet be, a magyarok nem akarnak tömeges bevándorlást, ez szuverenitási kérdés - tette hozzá.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy szeptemberben már a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot tartják meg.
(MTI)

Címkék

Novák Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!