Koronavírus - Olaszországban ezer alá csökkent a kórházban kezelt fertőzöttek száma

Koronavírus, 2020.07.02

Március 2. óta nem volt annyira alacsony a kórházban kezelt koronavírus-fertőzött betegek száma, mint csütörtökön. Az újonnan fertőzöttek száma azonban az utóbbi négy napban fokozatosan emelkedett.

A kórházban tartózkodó Covid-19 betegek száma 963-ra süllyedt, ilyen kevesen csak a járvány második hetében voltak. Intenzív osztályon már csak 82 beteg van. A járvány tetőzésének időszakában, április 4-én több mint 29 ezer beteg volt kórházban és több mint négyezren az intenzíven. Jelenleg tizenegy tartományban nincsen intenzív osztályon kezelt koronavírus-fertőzött.

Az aktív fertőzöttek száma 15 060-ra csökkent, de az újonnan fertőzöttek száma egymás utáni negyedik nap is emelkedett, 201 esettel a korábbi 187 után. A gyógyultak száma meghaladja a 191 ezret, a halottaké elérte a 34 818-t. Egy nap alatt harminc beteg halt meg a szerdai huszonegy után. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 240 961-et.

Az új fertőzöttek majdnem felét Lombardia tartományban szűrték, ahol huszonegyen haltak meg a korábbi hat után.

Az Adriai-tengerre néző északkeleti Veneto, Friuli - Venezia Giulia és Emilia Romagna tartomány közös, német nyelvű reklámmal igyekszik csalogatni a németországi és ausztriai turistákat. Vitát váltott ki a déli Calabria ellenreklámja, amely szerint a turisták jobban teszik, ha nem a járványtól sújtott adriai üdülőhelyeket, hanem az ettől távolabbi és biztonságosabb calabriai strandokat keresik fel.

Lorenza Lain a velencei szállodások szövetségének pénztárosa a La Stampa napilapnak elmondta, a hotelszobák felét talán szeptemberre tudják ismét vendégekkel megtölteni. A legtöbbet költő amerikai, orosz és kínai turisták legalább 2021-ig esedékes távolmaradása azonban jelentős bevételkiesést jelent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!