Koronavírus - Operatív törzs: 142 ember ellen intézkedtek maszkviselés elmulasztása miatt kedden

Koronavírus, 2021.02.17

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 142 ember ellen intézkedtek a rendőrök kedden - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: kedden 116-an szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 9 embert figyelmeztettek, 34-en kaptak helyszíni bírságot, 73 szabálysértőt feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt kedden tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 6, üzletekben, bevásárlóközpontokban 20 ember ellen intézkedtek a rendőrök - mondta.

Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 25 201-szer intézkedtek eddig a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 828 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214-szer az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 614 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be. Kedden nem kellett intézkedniük a rendőröknek vendéglátóhely ideiglenes bezárása érdekében - mondta az alezredes.

Közölte: az elmúlt napon a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 325 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 39 010 emberrel szemben intézkedtek országszerte e szabályok megszegése miatt.

Kedden is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 67-szer léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 11 952-ször intézkedtek.

Az elmúlt napon 8372 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Kedden 3051 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 18 205-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 2176-an vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - ismertette az alezredes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!