TV műsor

Koronavírus - Operatív törzs: megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányoltása

Koronavírus, 2021.01.28

Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Oltás az iváncsai Napfény Idősek Otthonában Galgóczi Ágnes szavai szerint a most kezdődött oltási kampány összesen 1845 intézményt - többségében idősotthont, de más bentlakásos intézményt, például pszichiátriai intézményeket - érint. Az oltások beadásában 143 oltócsoport vesz részt.

Galgóczi Ágnes célnak nevezte, hogy a következő napokban minden idősotthonba, bentlakásos intézménybe eljussanak, hiszen - mint mondta - a fertőzés az egészségügyi dolgozók mellett a nagyobb közösségben élő időskorúakat veszélyezteti a leginkább.

Hozzátette: csütörtökön 220 intézménybe jutnak el az oltócsoportok, és az előzetes jelentkezések alapján 13 ezer bentlakó, gondozott és dolgozó oltását tudják elvégezni. Hangsúlyozta: az oltócsoportok csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is intenzíven oltanak majd.

Galgóczi Ágnes jelezte: abban a négy idősotthonban, ahol január elején kezdték az oltások beadását, már a második dózis beadását végzik.

Elmondta, az oltási rendben a következő célcsoport a védőoltásra regisztrált legidősebb emberek lesznek.

A szakember továbbra is arra biztatta az időseket, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, ebben pedig - kérte - segítsék őket családtagjaik.

A járványügyi adatokat ismertetve Galgóczi Ágnes elmondta, az elmúlt napon 1569 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel az azonosított esetek száma 363 450-re nőtt. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így az járvány kezdete óta az elhunytak száma 12 291. Kórházban 3669 embert ápolnak a koronavírus-fertőzés szövődményeivel, lélegeztetőgépen 255-en vannak.

Folyamatosan nő a gyógyultak száma, ők mára 249 003-an vannak, és csökken az aktív fertőzöttek száma - ismertette.

Kiemelte: a következetes védekezésnek köszönhetően javultak a hazai járványügyi adatok, miközben a környező országokban tovább nő a fertőzöttek száma. Ezért továbbra is fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi intézkedéseket - hangoztatta.
(MTI)

Galériánk

Koronavírus - Oltás az iváncsai Napfény Idősek Otthonában Koronavírus - Oltás az iváncsai Napfény Idősek Otthonában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!