Koronavírus - Orbán: bátor és szokatlan döntéseket kell hoznunk a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért

Koronavírus, 2021.06.15

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "bátor és szokatlan" kormányzati döntéseket kell hozni a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért, "de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek".

Orbán Viktor és Boris Johnson találkozója A kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést.

Hozzátette: 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, "a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő".

Úgy fogalmazott: "bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek".

A miniszerelnök egyúttal leszögezte: folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat.

"Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!" - zárta szavait a miniszterelnök.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!