Koronavírus - Oroszországban 2021-re halasztják az idei évre tervezett népszámlálást

Koronavírus, 2020.04.02

A koronavírus-járvány miatt Oroszországban 2021-re halasztják az idei évre tervezett népszámlálást - jelentette ki Pavel Malkov, a szövetségi állami statisztikai szolgálat (Roszsztat) vezetője.

A népszámlálás megtartásával kapcsolatban már a belföldi közegészségügyi helyzet megromlása előtt kételyek merültek fel, az elsőként Kínában kitört Covid-19 járvány ugyanis elakasztotta az eljáráshoz kibocsátandó orosz táblagépek alkatrészszállításait.

Az orosz járványhelyzetről csütörtök délelőtt közölt összesítés szerint az igazolt fertőzöttek száma egy nap alatt 771 fővel nőtt és elérte a 3548-at. Ez az eddig észlelt legnagyobb napi növekmény Oroszországban. A fertőzöttek közül 2475-öt a karantén alá vont Moszkvában szűrtek ki. A gyógyultak száma 235, a halottaké 30.

A szerdai kormányülésen Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként azt mondta, hogy Oroszországban összesen 3,3 millió embert tartanak karanténban koronavírus-fertőzés veszélye miatt. Megfigyelés alá 1777, önizolációba pedig 292 740 embert helyeztek.

Az elnök által említett adatok a konkrét személyek és nem a települések esetében elrendelt korlátozó intézkedésekre vonatkoztak. Ilyen korlátozásokat egyébként az oroszországi régiók több mint kétharmadában vezettek már be.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint az olaszországi Lombardia tartományba vezényelt orosz katonák eddig 17 idősotthon teljes fertőtlenítését végezték el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!