Koronavírus - Osztrák kancellár: Húsvétkor is be kell tartani az óvintézkedéseket

Koronavírus, 2020.04.09

(MTI) Az osztrák kancellár csütörtökön arra figyelmeztette az ország lakosságát, hogy húsvétkor is be kell tartani az óvintézkedéseket

"Kérem, ne találkozzanak senkivel!" - üzente Sebastian Kurz kancellár. Hangsúlyozta, hogy az óvintézkedések érvényben vannak, így húsvétkor is otthon kell maradni, kerülni kell a találkozásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.

"Még korántsem vagyunk túl a nehezén, a vírus, akárcsak korábban, most is itt van közöttünk" - szögezte le Kurz. Hangsúlyozta, hogy a helyzet továbbra is veszélyes. Ugyanakkor mindenkinek lehetősége van arra, hogy a magatartásával életeket mentsen - tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a nyugat-európai országok között Ausztriában a legjobbak az eredmények, és ez a kijárási korlátozásoknak, az óvintézkedéseknek és a lakosság együttműködésének is köszönhető.

"A szabadság iránti vágy, a szülőkkel, nagyszülőkkel vagy a barátokkal való találkozás iránti vágy egyre nagyobb" - ismerte el. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy "mindezek ellenére ki kell tartanunk, hogy húsvét után közösen, lépésről lépésre visszatérhessünk a normalitásokhoz" - tette hozzá. Ausztriában eddig összesen 13206-an fertőződtek meg koronavírussal. Az elmúlt 24 órában tízzel csökkent a kórházban kezelt betegek száma (1086 fő), és 266 fő fekszik az intenzív osztályokon.

Egy hét alatt csaknem megduplázódott ugyanakkor az áldozatok száma; míg múlt csütörtökig 158-an, addig mostanáig 296-an hunytak el koronavírus-fertőzés következtében. A gyógyultak száma is egyre nő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!