Koronavírus - Párbeszéd: le kell tesztelni a Sinopharmmal oltott hatvan felettieket!

Koronavírus, 2021.07.09

A Párbeszéd továbbra is arra kéri a kormányt, hogy országszerte ingyen tesztelje le a Sinopharm-vakcinával oltott hatvan év felettieket, és akinél szükséges, az kapjon egy harmadik koronavírus-elleni védőoltást.

Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője egy pénteki, online közvetített sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a koronavírus miatt elhunyt magyarok száma átlépte a harmincezret. Ezzel lakosságarányosan Magyarország az első az EU-ban és világviszonylatban is a második helyen áll Peru mögött - emelte ki.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat és a Videoton is végzett felmérést, és mindkettő azt mutatta ki, hogy a kínai vakcina nem olyan hatékony az idősek körében, mint azt remélték. Hozzátette, eközben egy pénteki hír szerint már csaknem ezren mentek Romániában harmadik oltásért.

Egyre több országból hallani, hogy jön a negyedik hullám - hívta fel a figyelmet. Eközben több mint félmillió olyan magyar védtelen a járvánnyal szemben, aki ennek az ellenkezőjét hiszi, mert a kormány azt kommunikálta, hogy minden oltás egyformán véd - emelte ki. Emlékeztetett, hogy a Sinopharm vakcináját Kínában is a hatvan év alattiaknak adták, de a magyar kormány úgy döntött, hogy itthon először a hatvan év felettiek kapják ezt az oltást.



A sajtótájékoztatón részt vett Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese is, aki azt mondta, Orbán Viktor és kormánya "betegesen irtózik" minden olyan teszttől, amely pontosan megmutatná, hogy mi a baj. A frakcióvezető-helyettes közölte, hogy ezzel szemben Kispest szocialista vezetésű önkormányzata már csatlakozott Karácsony Gergely tesztelésről szóló kezdeményezéséhez, és információik szerint hétfőn a kőbányai is így tesz.

A képviselő úgy fogalmazott: a kerületek, a jóérzésű önkormányzatok megteszik azt, amit a kormány gyáva módon elmulasztott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!