Koronavírus - Párbeszéd: teszteljék ingyen azokat, akiket Sinopharm-vakcinával oltottak!

Koronavírus, 2021.07.01

A Párbeszéd arra szólította fel a kormányt, hogy biztosítson ingyenes antitest-vizsgálatot azok számára, akiket Sinopharm-vakcinával oltottak be koronavírus ellen.

A párt társelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt is kérte, hogy a kormány biztosítsa a harmadik oltást azoknak, akiknél nem termelődött ellenanyag és T-sejtes immunitással sem rendelkeznek.

Szabó Tímea elmondta, azt is kezdeményezi, hogy ezügyben üljön össze az ellenzéki pártok által létrehozott, úgynevezett Covid 2021 vizsgálóbizottság.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy a Videoton önkéntes vizsgálatot végzett a dolgozói körében. A vizsgálatban részt vevő, Sinopharm-vakcinával oltott, hatvan évesnél idősebb emberek egyharmadánál nem volt kimutatható ellenanyagszint - tette hozzá. Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak azt mondta, hogy az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem - emelte ki Szabó Tímea.

Arra is kitért, hogy a főváros 450 önkéntesen végzett felmérést a második oltás után két-három héttel. A becslések szerint a hatvan év felettiek negyede, a nyolcvan év felettiek közel fele nem védett - közölte a politikus.

Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy Magyarországon egymillió ember kapott első és közel 950 ezer második oltást a Sinopharm-vakcinából, közülük félmillióan hatvan év felettiek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!