Koronavírus - Pelosi: a képviselőháznak minél előbb napirendre kell vennie újabb gazdaságélénkítő csomagot

Koronavírus, 2020.04.01

A képviselőháznak minél előbb napirendre kell vennie az újabb gazdaságélénkítő csomag megvitatását - jelentette ki Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke szerdán tartott videokonferenciáján a koronavírus-világjárvány okozta károk enyhítésére utalva.

A javaslatok megvitatását Pelosi szerint a húsvéti szünet utáni első, április 20-i parlamenti ülésszakon kellene megkezdeni.

Az újabb, sorrendben negyedik gazdaságélénkítő csomagterv munkahelyteremtő infrastrukturális beruházásokat finanszírozna. A kongresszus demokrata párti és republikánus politikusai, valamint a kormányzat is egyetért abban, hogy a pár nappal ezelőtt elfogadott és törvényerőre is emelt, több mint 2000 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagterv nem elégséges az új típusú koronavírus járványa miatt meggyengült amerikai gazdaság talpra állításához.

Donald Trump amerikai elnök még kedden, a Twitteren jelezte, hogy támogatna egy újabb, kifejezetten infrastrukturális beruházásokat szorgalmazó csomagtervet. Az elnök "nagyon nagy és merész" csomagtervet említett. Nancy Pelosi szerdán utalt arra, hogy a demokraták januárban már előterjesztettek egy - szintén infrastrukturális beruházásokat célzó - öt évre szóló, 760 milliárd dolláros tervet, s ez jó alap lehet a kongresszusi tárgyalásokhoz. A házelnök hozzátette: a koronavírus-járvány miatt a januári terv módosításokra szorulhat.

A szerdai videós sajtókonferencián Pelosi felvetette azt is: az újabb "koronavírus-törvénytervezetbe" beilleszthetnék azt a demokrata párti javaslatot, hogy az előválasztásokon, illetve a novemberi választásokon levélben is lehessen voksolni mindenütt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!