Koronavírus - Romániában meghaladta a 750 ezret az igazolt fertőzések száma

Koronavírus, 2021.02.10

Romániában meghaladta szerdán a 750 ezret a járvány kezdete óta beazonosított koronavírus-fertőzések száma, a napi esetszámok pedig továbbra is stagnálást jeleznek, az utóbbi két hétben nem lassult már a járvány terjedése.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai adatai szerint az utóbbi 24 órában - két hét után először - ismét több mint háromezer (3048) embernél mutatták ki a fertőzést: ez csaknem 25 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, amely február eleje óta 2450 körül mozog.

Tavaly november végén a napi esetszám még többször meghaladta a tízezret, a fertőzésszám kéthetes átlaga megközelítette a 8500-at, az ismert aktív esetek száma pedig 120 ezer fölött volt.

Az azóta tartó javuló tendencia megtorpanását jelzi, hogy a jelenleg is fertőzőként nyilvántartott aktív esetek száma - amely január végéig harmadára esett vissza - februárban már nem csökkent, és továbbra is 35 ezer körül stagnál. Hasonlóképpen három hete megtorpant a járványnak tulajdonítható elhalálozások számának csökkenése: míg tavaly december elején a napi 160 haláleset számított átlagosnak, január 21-éig az utóbbi két hetes átlag napi 80-ra csökkent, ez az utóbbi három hétben viszont már nem változott.

Szerdán 79 koronavírusos beteg vesztette életét Romániában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!