Koronavírus - Sassoli: az EP levélben fordul az Európai Bizottsághoz a magyar jogszabályt illetően

Koronavírus, 2020.04.02

Az Európai Parlament levélben fordul az Európai Bizottsághoz, amelyben azt a kérdést teszi fel,  hogy a bizottság  miként kíván eljárni a magyar parlament által elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt illetően - közölte David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke az EP internetes oldalára feltöltött videóüzenetében csütörtökön.

Sassoli, az EP házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezletének ülését követően közétett üzenetében közölte: a levélben az uniós parlament arra kéri az Európai Bizottságot, állapítsa meg, hogy a jogszabály elfogadása az uniós szerződés - az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó - 2. cikkének súlyos megsértését jelenti-e.

"A szerződés vonatkozó cikke körvonalazza a demokrácián és a szabadságon alapuló értékeinket" - fogalmazott.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő európai fellépéssel kapcsolatban kijelentette: Európa válaszlépéseket tesz, bizonyítva a közös fellépés erősségét.

"Sokkal többet érünk el akkor, ha együttműködünk a vírus legyőzése elleni küzdelemben. Európa ereje a szolidaritásban van" - fogalmazott az EP elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!