Koronavírus - Szakszervezeti szövetség: legyen ingyenes a tesztelés a magyar állampolgároknak!

Koronavírus, 2021.04.20

A gazdaság újraindításának elengedhetetlen feltétele az ingyenes koronavírusteszt, amelyet minden magyar állampolgár számára biztosítani kell a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) álláspontja szerint.

A Maszsz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén bejelentette, a kormány különféle kedvezményekkel segítené a turizmus és a vendéglátás újraélesztését.

Az ingyen tesztek költségére az Európai Unió újjáépítési alapja megfelelő forrást biztosít, csak a kormány szándékán múlik, hogy igénybe veszi-e erre a célra - közölték.

"Folyamatos tesztelés nélkül ma már nem lehet megszerezni egy munkát, de megtartani is alig. Az emberek többsége viszont nem tud hetente, de még havonta sem 20-25 ezer forintot fordítani tesztekre, ezért az államnak kötelessége lenne bizonyos időszakonként meghatározott darabszámú ingyenes ellenőrzési lehetőséget biztosítani minden magyar állampolgár számára" - idézték Kordás Lászlót, a Maszsz elnökét.

A szakszervezeti szövetség felkérte a kormányt, hogy dolgozzon ki egy ingyenesen igénybe vehető tesztrendszert, amelyet bizonyos rendszerességgel minden magyar állampolgár igénybe vehet - közölték. Az elnök szerint ez az egyetlen módja annak, hogy a gazdaság - egyebek között a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén kiemelten kezelt turizmus és az idegenforgalom - valóban újrainduljon.

Emlékeztettek, hogy Ausztriában havonta öt ingyenes teszt jár minden állampolgárnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!