Koronavírus - Százezer forintos katasztrófasegélyt sürget a Jobbik

Koronavírus, 2020.04.02

A Jobbik azt kéri, hogy a kormány a jövő héttől adjon havi százezer forintos katasztrófasegélyt mindazon magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak, aki a koronavírus-járvány miatt vesztette el állását - mondta Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: miközben Olaszországból és Ukrajnából már boltfosztogatásokról érkeznek hírek, ezzel az összeggel biztosítani lehetne, hogy meglegyenek a nehéz helyzetbe került magyarországi polgárok alapvető életfeltételei.

Orbán Viktornak nem a félelemkeltés, nem az ellenzék becsmérlése és megalázása a dolga, hanem a magyar polgárok életfeltételeinek biztosítása - jelentette ki.

Varga-Damm Andrea arról is szólt: teljes mértékben felesleges volt a felhatalmazási törvény elfogadása, mert az alaptörvény, a katasztrófavédelemről szóló törvény és katasztrófarendelet minden feladatkört megfelelően szabályoz.

Hozzátette, a járvány elleni küzdelemben Orbán Viktor "primadonnát játszik és azt próbálja érzékeltetni az emberekkel, hogy ő az egyetlen, aki meg tudja óvni őket ennek a koronavírusnak az ártalmaitól, holott ez nem igaz".

Hangsúlyozta: a korábban elfogadott jogszabályok olyan feladatokat is szabnak a kormányzatnak, mint a katasztrófavédelmi információs rendszer és kormányzati koordinációs szerv működtetése, veszély elhárítására költségvetési keret fenntartása, veszély-elhárítási, majd helyreállítási terv készítése - sorolta, hozzátéve: ilyenekről az emberek nem hallottak az elmúlt hetekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!