Koronavírus - Szijjártó: vakcinaadomány Délkelet-Ázsiába

Koronavírus, 2022.03.17

Kevesebb mint három hét alatt a harmadik vakcinaadomány-szállítmányt indítjuk útnak Délkelet-Ázsia irányába. Thaiföld és Kambodzsa után most Vietnámba indul magyar segítség, ezúttal 156 ezer adag AstraZeneca oltóanyag formájában - tette közzé csütörtökön reggel Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

Koronavírus - Újabb AstraZeneca-vakcinaszállítmány érkezett Tatabányára A külgazdasági és külügyminiszter megfogalmazása szerint: barátok a bajban sem felejtik egymást, ezért hálával gondolunk a vietnámiak segítségére, amikor a világjárvány első hulláma során maszkokkal, arcvédő pajzsokkal és gyorstesztekkel segítették a magyar védekezést.

A partnerség jegyében mi előbb felszabadítottunk és értékesítettünk 400 ezer AstraZeneca vakcinát a vietnámi kormánynak, majd további 100 ezer adag oltóanyagot adományoztunk az országnak - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a mostani szállítmánnyal együtt Vietnámban már 656 ezer ember vehet fel Magyarországról szerzett oltást.

Összességében 18 országban már közel 5 millió adag oltóanyaggal segítettük a védekezést, mindezt azért, hogy globálisan is csökkenjen az újabb variánsok kialakulásának veszélye - húzta alá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!