Koronavírus - Szlovéniában újabb rekordot döntött, Horvátországban tovább nőtt a fertőzöttek száma

Koronavírus, 2020.09.30

Szlovéniában újabb napi rekordot döntött, de Horvátországban is nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok szerdai jelentéséből.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint kedden 203-mal 5690-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A járvány kezdete óta nem volt ilyen magas a fertőzések napi növekménye, az eddigi - múlt heti - rekord 192 fertőzött volt. Hétfőn 99 új esetről számoltak be. Szlovéniában a járvány kezdete óta nem emelkedett kétszáz fölé az új esetek napi száma.

Egy új haláleset történt, így a járvány eddigi halálos áldozatainak száma 150-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 86-an vannak kórházban, és közülük tizenhatot ápolnak intenzív osztályon.

Járványügyi szakemberek aggódnak amiatt, hogy az elmúlt napokban nőtt a fertőzöttek száma, amely szerintük elérheti a 250-et naponta. A fertőzőképességet mutató reprodukciós ráta 1,3 Szlovéniában.

Horvátországban egy nap alatt 213-al nőtt és elérte a 16 593-at az azonosított fertőzöttek száma. Hétfőn 135 új esetről számoltak be.

Öt haláleset történt, a járvány halálos áldozatainak száma így 280-ra nőtt. Kórházban ápolnak 288 beteget, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 1256, és 8155 ember van hatósági karanténban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!