Koronavírus - Tizennégyre emelkedett az észak-macedóniai kórháztűz áldozatainak a száma

Koronavírus, 2021.09.09

Tizennégy ember meghalt, tizenkettő pedig súlyosan sérült abban a tűzben, amely szerda este ütött ki az észak-macedóniai Tetovo Covid-kórházában - közölte az egészségügyi minisztérium csütörtökön.

A kórházban 26, intenzív ápolásra szoruló beteg feküdt. A sérülteket a tetovói kórházban kezelik.

A tűzoltósághoz szerda este kilenc óra körül érkezett bejelentés arról, hogy lángok csaptak fel a modulokból tavaly épített, koronavírusos betegeket ellátó tetovói kórházban.

Venko Filipcse tárcavezető a Twitteren először tíz ember halálát erősítette meg, azóta további négy halálesetről érkezett hír. Az ország nyugati részén fekvő Tetovo polgármestere háromnapos gyászt rendelt el.

A vizsgálatot végző ügyészség közleménye szerint néhány páciens azonosításához DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Zoran Zaev miniszterelnök a sajtónak elmondta, a tüzet robbanás okozta. Részleteket nem közölt, a helyi sajtó értesülései szerint gáz- vagy oxigénpalack robbanhatott fel.

A baleset az ország függetlenségének harmincadik évfordulóján történt, Sztevo Pendarovszki államfő minden csütörtökre tervezett ünnepséget lemondott.

A kétmilliós balkáni országban eddig 6154 ember halt bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Az elmúlt időszakban növekedésnek indult a fertőzöttek száma, naponta 20-30 beteg veszti életét, aminek egyik oka az alacsony, 30 százalék alatti átoltottság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!