Koronavírus - Több mint 4000 újabb fertőzöttet jelentettek Irakban

Koronavírus, 2020.09.18

    Bagdad, 2020. szeptember 18., péntek (MTI/Hszinhua) - Az iraki egészségügyi minisztérium pénteken 4305 újabb, igazoltan koronavírus-fertőzöttről adott hírt, ezzel számuk 311 690-re nőtt a közel-keleti országban.

A tárca 76 újabb halálesetről számolt be a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben, Irakban így már 8408 ember vesztette életét a kórban. Mindeközben 4205 ember gyógyult ki a fertőzésből, az összesített számuk 245 305.

A minisztérium közlése szerint 2 021 586 tesztet végzett el az országban a járvány februári kezdete óta.

Hasszán al-Haláti, a parlament egészségügyi bizottságának tagja az INA iraki állami hírügynökségnek elmondta, hogy a testület találkozott Hasszán al-Tamími egészségügyi miniszterrel, akivel megvitatták a tárcának a járvány megfékezésére bevezetett intézkedéseit és terveit a következő időszakra vonatkozóan. Az INA szerint Haláti elmondta, hogy a minisztérium rögtönzött kórházakat készül létrehozni körülbelül 9000 ággyal a fővárosban, Bagdadban és egyéb iraki tartományokban, lehetővé téve a kórházaknak, hogy ismét a szokásos orvosi szolgáltatást nyújthassák. A tárca utasította a tartományokat és a tartományi egészségügyi központokat, hogy építsenek központi epidemiológiai kórházat minden egyes tartományban.

A járvány fokozódása ellenére a Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök vezette egészségügyi és nemzetbiztonsági bizottság úgy határozott, hogy enyhít a koronavírus terjedése ellen bevezetett intézkedéseken, és engedélyezi, hogy az emberek ismét közlekedhessenek a tartományok között, újra megnyitja a határokat, éttermeket és az ötcsillagos turisztikai létesítményeket, valamint feloldja a sportrendezvényekre vonatkozó tilalmat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!