Koronavírus - Tüntetők piros festékkel mázolták le a párizsi egészségügyi minisztériumot

Koronavírus, 2020.06.20

(Reuters) - A koronavírus-járvány áldozatainak vérét jelképező piros festékkel mázolták le tüntetők szombaton a párizsi egészségügyi minisztériumot.

A megmozdulás résztvevői akciójukkal az egészségügyi dolgozók rossz munkakörülményei miatt tiltakoztak.

Aurelie Trouve, a megmozdulást kezdeményező Attac elnevezésű aktivista szervezet szóvivője azt mondta, az egészségügyben dolgozók évek óta arra hívják fel a figyelmet, hogy riasztóan kevés a forrás, amelyet a személyzetre, a kórházi ágyakra, berendezésekre lehet fordítani az emberek tisztességes egészségügyi ellátása érdekében.

A tiltakozók egy hatalmas, érme alakú, "A megvetés érdemrendje" feliratú transzparenst helyeztek el a tárca lépcsőin, így jelezve, hogy a kormány nem hallgatott az egészségügyiekre.



Emmanuel Macron francia köztársasági elnök korábban úgy határozott, hogy 1500 eurós (mintegy 520 ezer forintos) jutalmat adjanak az állami egészségügyben dolgozóknak, elismerve szerepüket a koronavírus elleni küzdelemben.

Sokan úgy vélik, hogy a kormány többet is tehetne értük, a héten egy másik, hasonló egészségügyi tiltakozás erőszakba fulladt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!