Koronavírus - Ukrajnában már 40 ezren haltak bele a betegségbe

Koronavírus, 2021.04.19

Ukrajnában hétfőre a korábbi napokénál jóval kevesebb, mintegy 6 és fél ezer új beteget jegyeztek fel, az átmeneti visszaesésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek, a halálos áldozatok száma viszont a járvány tavaly tavaszi kezdete óta mostanra elérte a 40 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 6506 új esettel 1 953 016-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ez csaknem négyezerrel kevesebb a megelőző napinál. Az elhunytaké 214-gyel 40 ezerre emelkedett. Az Ukrajinszka Pravda hírportál megjegyezte, hogy a halálos áldozatok száma a 30 ezret kevesebb mint egy hónapja, március 22-én haladta meg. Eddig 1 487 677-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem hétszázzal 425 339-re nőtt.

Kórházba az elmúlt napban viszonylag nem sok, 2387 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napokban négyezer fölötti volt.

A legtöbb új beteget, 761-et ezúttal az ország keleti részében lévő Dnyipropetrovszk megyében jegyezték fel.

Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása alapján több mint háromszázan kerültek vasárnap kórházba. Az azonosított fertőzöttek száma Kijevben meghaladta a 185 ezret, az elhunytaké 23-mal 4221-re nőtt.

Közben megkezdték az oltásokat a Pfizer-vakcinákkal is, vasárnap még csak Kijev megyében, hétfőn már más régiókban is oltanak ezzel a fajta oltóanyaggal - közölte Denisz Smihal miniszterelnök a Facebookon. Az első szállítmány, 117 ezer dózis Pfizer-vakcina pénteken érkezett meg az országba a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül. Ezelőtt csak az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcinával oltottak.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az oltási kampány február 24-i kezdete óta mostanáig 450 645-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, vasárnap 1453-an.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!