Koronavírus - Uniós szóvivő: az EU ez idáig 21 ország számára adott engedélyt Európában gyártott oltóanyagok exportjára

Koronavírus, 2021.02.11

Az Európai Bizottság ez idáig minden oltóanyag-beszerzésre vonatkozó kérelem esetében engedélyezte az Európában gyártott, koronavírus elleni oltóanyagok exportját, ilyen kéréssel 21 ország fordult az Európai Unióhoz az elmúlt hetekben - közölte egy név nélkül nyilatkozó uniós szóvivő csütörtökön.

Elmondta: január 30. óta, amikor az EU létrehozta az oltóanyag-kereskedelem nyomon követésére szolgáló mechanizmusát, 37 exportkérelem érkezett az Európai Bizottsághoz.

A január 30. és február 10. közötti időszakban Ausztrália, Bahrein, Kanada, Chile, Kína, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, Japán, Kuvait, Malajzia, Mexikó, Új-Zéland, Omán, Panama, Katar, Szaúd-Arábia, Szingapúr, az Egyesült Arab Emírségek, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok jutott Európában gyártott oltóanyaghoz.

Az engedély a Pfizer/BioNTech és a Moderna vállalatok által gyártott oltóanyagokra vonatkozott - közölte.

Információk szerint az Európai Bizottság már a január végén létrehozott mechanizmust megelőzően is engedélyezte Európában gyártott oltóanyagok kivitelét. Akkor Nagy-Britannia és Kanada mellett Izrael és Kína részesült a vakcinákból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!