Koronavírus - Vérplazmát adhatnak a Magyar Állami Operaház művészei

Koronavírus, 2021.04.21

A Magyar Állami Operaház koronavírus-fertőzésen átesett művészei és munkatársai részvételével és önkéntes felajánlásával véradással egybekötött előszűrés zajlott szerdán az Eiffel Műhelyház központi csarnokában Budapesten.

Az előszűrésén az Opera több mint 20 munkatársa vett részt, köztük Rácz Rita és Szemere Zita operaénekesek.

A vérvételt követően az orvosi csapat kimutathatja, kiknek a vérében termelődött kellő mennyiségű ellenanyag ahhoz, amely elegendő a súlyos koronavírus-fertőzöttek gyógyítására - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Testnevelési Egyetem és az OrthoSera Kft. figyelemfelhívó kampányt indított azzal a céllal, hogy minél több, a koronavírus-fertőzésen átesett ember adjon vérplazmát a betegek támogató terápiájára. A vérplazmaterápia a súlyos fertőzöttek hatékony terápiás lehetősége, a szérum kizárólag gyógyult betegek véréből állítható elő.

"A koronavírus-járvány megfékezésében és legyőzésében elsősorban a védőoltás jelent megoldást, de a járvány harmadik hullámában még most is rengeteg súlyos koronavírus-beteget ápolnak kórházban. Számukra a leghatékonyabb támogató kezelés továbbra is a vérplazmaterápia, ezért a gyógyult koronavírus-fertőzöttek jelentkezését továbbra is várjuk a www.donornakjelentkezem.hu oldalon. Ahogy az Opera munkatársai, ugyanígy bárki segíthet" - idézi a közlemény Lacza Zsombor kutatóorvos, a vérplazma-terápia kampány kutatási projektvezetője, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese szavait.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!