TV műsor

Koronavírus/Európai Szuperkupa - DK: tegyék zártkapussá a csütörtöki meccset!

Koronavírus, 2020.09.23

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét, hogy tegye zártkapussá az Európai Szuperkupa budapesti döntőjét, vagyis ne engedjenek be nézőket.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerdai budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "Orbán Viktor jóvoltából" csütörtökön egy emberkísérlet valósul meg.

Naponta emelkedik a fertőzöttek száma, ehhez képest "Orbán Viktor hobbijának hódolva nem hajlandó zártkapussá tenni" az Európai Szuperkupa döntőjét - fogalmazott a politikus.

A meccs nyilván hatalmas élmény lenne a szurkolóknak, de senkinek az egészségét nem lehet kockáztatni azzal, hogy húszezer embert beengednek - közölte.

Hangsúlyozta, hogy a főváros mindent megtesz a nézők egészségének védelmében, ezért sűrítik a busz- és metróközlekedést.

Kérdezték arról, lesznek-e forgalomirányítók, akik figyelnek arra, hogy a járműveken ne legyen tömeg. Gy. Németh Erzsébet megismételte, hogy csúcsra járatják a BKV kapacitásait, illetve arra kérik a szurkolókat, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön, de már a megállókban is viseljenek maszkot és mindenütt tartsanak távolságot.

A politikus a témán kívüli kérdésekre nem válaszolt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!