Osztrák jégkorongliga - Elmarad a Fehérvár mai mérkőzése

Koronavírus, 2022.01.16

Koronavírus-fertőzések miatt elmarad a Hydro Fehérvár AV19 vasárnapra (mára) kiírt hazai mérkőzése az olasz HCB Südtirol Alperia ellen az osztrák jégkorongligában (ICEHL).

A liga vasárnapi bejelentése szerint később hozzák nyilvánosságra, hogy a találkozót mikor pótolják.

A székesfehérvári klub közölte, hogy a csapatban találtak újabb pozitív eseteket, ezért nem tudnak kiállni a bolzanói alakulat ellen. A délelőtti tesztelésen a Hydro Fehérvár AV19 több játékosa is pozitív mintát adott, így a liga a találkozó halasztása mellett döntött.

A fehérváriak a hét közepén tértek vissza - két mérkőzés erejéig - a bajnokságba december 30-át követően, a kényszerleállás akkor is a Covid miatt történt.

Szélig Viktor általános igazgató az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy jelenleg hat aktív és tünetmentes fertőzöttjük van, és a szabályok szerint minimum öt fertőzött játékos esetén nem játsszák le az adott összecsapást.

Hozzátette, "sajnos újból felütötte a fejét ez a probléma", és vélhetően a következő 2-3 hét megint nehézkes lesz a ligában. A vasárnapra kiírt négy mérkőzésből például csak egyet tudnak megrendezni.

Szélig Viktor közölte, mivel mérkőzésről mérkőzésre történnek a tesztelések, ezért most nem lehet megmondani, hogy a keddre tervezett grazi összecsapásukat le tudják-e játszani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!