A KMKSZ üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszának megadását

Külföld, 2022.06.24

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszát, egyben köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak azokért az erőfeszítésekért, amelyeket a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

"A kialakult háborús helyzetben valamennyi ukrán állampolgár számára reménykeltő, hogy Ukrajna a jövőben teljes jogú EU tagországgá válhat" - áll a nyilatkozatban.

Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő napokban lezajlott telefonos megbeszélésével kapcsolatban a KMKSZ biztatónak nevezte, hogy "a felek egyetértettek a párbeszéd folytatásának szükségességében". "Ugyanakkor nyugtalanságra ad okot az, hogy az ukrán sajtóban újra erősödött a magyarellenes médiakampány, és tovább folytatódott a magyarok lejáratása" - fogalmaz az elnökség nyilatkozata.

A KMKSZ előremutatónak tartja, hogy idén is "folytatódnak az anyaország által indított szociális programok és gazdasági támogatások, melyek az elmúlt években is nagyban segítették az itt élő közösség megmaradását, vidékünk fejlődését" - zárul a dokumentum.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!