A Kreml beszámolt Putyin és Sojgu szibériai hétvégéjéről

Külföld, 2021.03.21

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter hétvégi tajgai sétájáról és lánctalpas terepjáró járművel tett kirándulásáról tett közzé videofelvételeket és fotókat a Kreml sajtószolgálata.

A lánctalpast Putyin maga vezette. A behavazott erdőben megtett terepjárós, valamint egy befagyott patak feletti függőhídon is átvezető gyalogos kiránduláson túl a felvételek között szerepelt olyan is, amely a két vezetőt egy, a szabadban megterített asztalnál, fémbögréből kortyolgatva mutatta be. Sojgu emellett körbe vezette az elnököt fafaragó műhelyében, ahol a megmunkálásra váró rönkök és gyökerek mellett megmutatta néhány elkészült fafaragását is.

Putyin csütörtökön mielőbbi online megbeszélést javasolt Joe Biden amerikai elnöknek, megjegyezve, hogy a hétvégét a tajgán kívánja tölteni. Azt követően tett így, hogy amerikai hivatali partnere egy szerdai televíziós nyilatkozatban, egy kérdésre helyeslőnek válaszolva gyilkosnak minősítette őt.

Putyinnak a természetben eltöltött, imázsépítő rövid szabadságairól az orosz elnöki hivatal rendszeresen beszámol.

A felvételeken Putyin és Sojgu irhából varrott vadászanorákot és -nadrágot viselt, sapka nélkül. A Dozsgy ellenzéki online televízió szerint az öltözéket az ausztriai központú Carinthia cég gyártotta le. A felső rész, a G-Loft Loden Parka 40,2 ezer rubelbe (jelenlegi árfolyamon 167 ezer forintba), a nadrág pedig 28,2 ezer rubelbe (117 ezer forintba) került.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!