A magyar állam támogatásával felépített orvoslakásokat adtak át Csíkszeredában

Külföld, 2018.11.24

A magyar állam támogatásával felépített orvoslakásokat adtak át szombaton Csíkszeredában - írta a Székelyhon.ro portál.

A 440 négyzetméter alapterületű, három lakást magába foglaló épületegyüttes kialakítása a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, illetve a marosvásárhelyi Studium - Prospero Alapítvány közbenjárásával valósult meg mintegy százmillió forintból.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen méltatta a marosvásárhelyi alapítvány két évtizedes tevékenységét. Mint fogalmazott, az alapítvány úttörő munkát végzett a külhoni magyar közösségért.

"Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az orvosaink itthon maradjanak, jól érezzék magukat, családokat tudjanak vállalni és gyermekeket nevelni. Elsősorban a családokat támogatva tudjuk elérni, hogy szülőföldjükön boldoguljanak az emberek" - idézte az államtitkárt a Székelyhon.

Vass Levente, a Studium - Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke az átadóünnepségen rámutatott, olyan családi házakat álmodtak meg, amelyek hosszabb időre, 5-10 éves időtartamra biztosítanak otthont egy háziorvos, szakorvos vagy művész és családja számára. Mint fogalmazott, a lakhatási támogatás segíti a szakembereket, hogy itthon tervezzék jövőjüket, alapítsanak családot. Ugyanakkor méltatta a magyar kormány jól végiggondolt, egységes támogatáspolitikáját, amellyel a külhoni magyar közösségeket segítik, bátorítva a szülőföldön való boldogulást.

A Studium - Prospero Alapítvány eddigi húszéves tevékenysége alatt Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben, illetve most Csíkszeredában épített orvosi és művészi lakásokat. Jelenleg Gyergyószentmiklóson, Borszéken és Krasznán zajlanak az alapítvány finanszírozásával építkezések.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!