A néhai George Bush elnök unokája jövőre indul a kongresszusi választásokon

Külföld, 2019.12.09

(MTI) -Indul a jövő évi kongresszusi választásokon Pierce Bush, a néhai George H.W. Bush elnök unokája.

Pierce Bush egy gyermekek segítésével foglalkozó szervezet elnök-vezérigazgatója Houstonban hétfőn videóüzenetben jelentette be indulását a képviselői székért. A jelenlegi képviselő, Pete Olson republikánus politikus már korábban jelezte: visszavonul a politikai élettől.

A 33 éves Pierce Bush Neil Bush üzletember, a néhai George H. Bush és Barbara Bush negyedik gyermeke. Egyik nagybátyja George W. Bush volt elnök, a másik pedig Jeb Bush, Florida volt kormányzója.

Videoüzenetében Pierce Bush úgy fogalmazott: az amerikai nemzet jelenleg nagy kihívásokkal néz szembe, és közel áll ahhoz, hogy "egy egész nemzedéket elveszítsünk, akik úgy gondolják, hogy a szocializmus a válasz a jövőjük kérdéseire". "Itt az ideje, hogy új vezetők álljanak ki a minden amerikai számára lehetőséget teremtő konzervativizmus mellett, hogy az egyént a kormány elé helyezzük és biztosítsuk, hogy mindannyian rendelkezzünk a sikeres élethez szükséges szabadsággal" - fogalmazott az ifjabb Bush.

A The Texas Tribune című lapnak elküldött közleményében Pierce Bush hangsúlyozta: Houstonban sokan már hónapok óta buzdították őt politikai szerepvállalásra.

Elemzők szerint az ifjabb Bushnak nehéz dolga lesz, Pete Olsen székéért ugyanis sok politikus szállt versenybe.

A Bush-családnak még egy fiatal tagja visel közhivatalt: a 43 éves George P. Bush, texasi földhivatali biztos. Ő a volt floridai kormányzó, Jeb Bush fia, és 2016-ban - nagyapjával és apjával ellentétben - Donald Trumpra szavazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!