A Porr és Strabag konzorciuma megkezdi a metróbővítési munkálatokat Bécsben

Külföld, 2020.12.18

Ausztria két legnagyobb építőipari vállalatának konzorciuma nyerte meg a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien legnagyobb építési projektjének első ütemét, amelyben az U2-es metróvonal átirányításának részeként hét kilométer alagutat és négy új állomást építenek - adta hírül több osztrák gazdasági portál csütörtökön.

A szerződés értéke körülbelül félmilliárd euró, amelyből a konzorcium két tagja fele-fele arányban részesedik. Az építkezés 2021 februárjában kezdődik és 2028 közepéig tart.

"Ez a kulcsfontosságú infrastrukturális projekt végérvényesen megszünteti Bécs belvárosi metróhálózatának hiányosságait" - fogalmaz Karl-Heinz Strauss, a Porr vezérigazgatója a cég honlapján is megjelent közleményben.

A metróbővítés keretében a Karlsplatz és Rathaus közötti U2-es vonal az U5 része lesz, míg az U2 a város déli irányába ágazik le. A mostani szerződés az osztrák fővárosban az U2/U5 vonalbővítés első építési szakaszának része.

"A sűrűn lakott belvárosi lakókörnyezetben az építkezés mindig kihívást jelent. A közeli épületek homlokzatai melletti fúráshoz nagy szakértelemre van szükség, és a Neubaugasse körüli keskeny sikátorokon át a telephelyek felé és onnan történő szállítás logisztikailag rendkívül bonyolult feladat"- magyarázza Thomas Birtel, a Strabag elnöke a közös közleményben.

A februárban kezdődő építkezés a következő évek legnagyobb közlekedési infrastruktúra-fejlesztési projektje lesz Bécsben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!