A tüzek miatt az erdei túrázás betiltását kezdeményezte két orosz körzetben a katasztrófavédelem

Külföld, 2022.08.18

A terjedő erdőtüzek miatt Alekszandr Kurenkov, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője felszólította Központi és a Volgai Szövetségi Kerület kormányzóit, hogy a régiókban tiltsák meg az erdőjárást.

Kurenkov ezt Rjazany megyében jelentette ki, ahol helikopterről tekintette meg a helyzetet és az oltást. A harmadik napja tomboló tűzvésznek három fészke van, kiterjedése elérte a 181 hektárt. A katasztrófát valószínűleg szárazvillám okozta.

A rjazanyi erdőtüzek füstje csütörtökön már Moszkva déli és központi kerületeit is elérte. Az orosz fővárosban a levegő szennyezőanyag-koncentrációja szerdán már harmadával meghaladta a normál, de nem lépte túl a megengedett legmagasabb értékeket.

Moszkva mentőket és tűzoltókat, mintegy 240 embert és több mint 80 egységnyi felszerelést küldött a régióba, ahol már 800 embert és 300 technikai eszközt mozgósítottak. A szövetségi hatóságok az oltásra három Il-76-os és egy Be-200-as repülőgépet és három helikoptert irányítottak.

A hatóságok szerint nem várható, hogy 2010-hez hasonlóan több napig tartó szmog alakuljon ki a fővárosban, mert a moszkvai régióban most nagy figyelmet fordítottak a tőzegláp öntözésére, amely akkor kigyulladt és erős füstöt okozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!