Afgán konfliktus - Erdogan: Törökország mindent megtesz Afganisztán stabilitásáért

Külföld, 2021.08.15

Törökország és Pakisztán mindent megtesz annak érdekében, hogy az afganisztáni helyzet mihamarabb stabilizálódjon - jelentette ki vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök Isztambulban, Arif Alvi pakisztáni államfő jelenlétében egy Pakisztán számára gyártott hadihajó vízre bocsátási ceremóniáján.

Erdogan a beszédében hangsúlyozta, hogy országa Afganisztánból Iránon keresztül érkező, és egyre növekvő migrációs hullámmal áll szemben. Rámutatott, hogy ennek megakadályozása érdekében Ankarának és Iszlámábádnak fokoznia kell együttműködését.

A török államfő nyomatékosította: "továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a térség, és mindenekelőtt Afganisztán stabilitása mihamarabb helyreálljon". "Eltökéltek vagyunk a tekintetben, hogy a rendelkezésünkre álló összes eszközt mozgósítsák ennek érdekében" - tette hozzá.

Az utóbbi hetekben egyre több afgán migráns érkezik Iránon keresztül a kis-ázsiai országba, ami a lakosság körében is aggodalmat kelt.

Ankara a közelmúltban az iráni határon épült betonfal meghosszabbításáról döntött, amelynek hossza így 295 kilométer lesz.

Erdogan vasárnap korábban az Iráni határon szolgáló parancsnokokhoz intézett szavaiban azt mondta, hogy a fallal teljesen megakadályozzák az átjárást a török-iráni határon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!