Afgán konfliktus - SAT-7: a tálibok megölik azokat, akiknek bibliai idézetet találnak a mobiltelefonján

Külföld, 2021.08.19

A hatalmat nemrég Afganisztánban magához ragadó radikális iszlamista tálibok megölik azokat, akiknek bibliai idézeteket találnak a mobiltelefonján - erről számolt be csütörtökön a Breitbart News című amerikai konzervatív hírportál a SAT-7 nevű, közel-keleti és észak-afrikai országokban sugárzó keresztény televíziós csatornára hivatkozva.

A SAT-7 szerint a tálibok kémeket és informátorokat alkalmaznak a keresztény kisebbség üldözésére a közép-ázsiai országban. "Megbízható forrásoktól halljuk, hogy a tálibok elkérik az emberek telefonját, és ha megtalálják rajta a Bibliát letöltve, azonnal megölik az illetőt" - mondta Rex Rogers, a SAT-7 észak-amerikai igazgatója a Religion News Service nevű, vallási hírekre szakosodott amerikai portálnak. A forrás szerint "hihetetlen veszélyt" jelent jelenleg az afgánok számára, ha bármilyen keresztény tartalomra bukkannak a mobiltelefonjaikon, a táliboknak ugyanis informátoraik vannak.

Más keresztény nonprofit szervezetek, valamint az üldözött keresztényeket világszerte segítő szolgálatok is, megkongatták a vészharangot, kiemelve a tálib vezetés kegyetlen természetét. Egy valódi neve elhallgatását kérő keresztény férfi a keresztényüldözést nyomon követő és az üldözött keresztényeket támogató Release International nevű nemzetközi szervezetnek nyilatkozva "szörnyűségesnek" írta le a helyzetet.

"Testvéreink Krisztusban elmondják nekünk, hogy mennyire félnek. A tálibok által mostanra ellenőrzött területeken a lányok nem mehetnek majd iskolába, a nők pedig máris nem hagyhatják el otthonukat férfi kísérő nélkül" - mondta el a férfi a Release International munkatársainak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!