Aláírták a Szatmárnémetit a magyar határral összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányáról szóló szerződést

Külföld, 2020.07.09

A román közlekedési infrastruktúrát kezelő állami vállalat aláírta a Search Corporation SRL céggel a Szatmárnémetit a magyar határral összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló szerződést - közölte csütörtökön a román állami vállalat.

A szerződés szerint a Search Corporation vállalta, hogy 18 hónap alatt elkészíti a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek ára áfa nélkül eléri a 3,65 millió lejt (266,4 millió forint). A gyorsforgalmi út a román-magyar határ közelében levő Szatmárnémetit köti össze a román-magyar határon levő Óvárival (Oar), és ott csatlakozik az M49-es gyorsforgalmi úthoz. Jelenleg a partiumi városnak a román-magyar határral való összekötését a DN19A jelzésű, kétszer egysávos romániai országút biztosítja, bizonyos szakaszain a nagy forgalom miatt nehéz a közlekedés. A fejlesztés része a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus nagy infrastrukturális beruházások operatív programjának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!