Alapjogokért Központ: az európai baloldal befolyásolná a választásokat

Külföld, 2021.06.21

Az európai baloldal azért sürgeti a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, hogy a 2022-es parlamenti választás előtt helyzetbe hozza magyarországi helytartóit, az ellenzéket - jelentette ki az Alapjogokért Központ projektvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Azon tagállamokkal szemben, amelyek nemzeti érdekeket szeretnének képviselni az európai politika színpadán, előszeretettel indít eljárást az Európai Parlament és az Európai Bizottság - közölte Kovács Attila.

Hozzátette: ehhez hozzájárul az Európai Bíróság is, amely úgy döntött, hogy gyorsított eljárásban vizsgálja a hosszú távú pénzügyi tervhez kapcsolódó jogállamisági klauzulát.

Kovács Attila szerint az eljárás felgyorsításának csupán ürügye a pedofília büntetését szigorító törvény, amely mindössze arról szól, hogy a családok önmaguk határozhassák meg a szexuális nevelés irányát. A jogszabály egyben megálljt parancsol az európai "genderőrületnek", vagyis a nyílt társadalom szolgálatában álló európai döntéshozóknak - mondta az Alapjogokért Központ projektvezetője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!