Alapjogokért Központ: Gyurcsányék titkosszolgálata összejátszott az oroszokkal

Külföld, 2019.05.07

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálata összejátszott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal, az FSZB-vel, és megsértette a magyar szolgálatok érdekeit - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Szánthó Miklós közölte: a vádirat és a jogerős bírói ítélet egyes részeinek közelmúltban nyilvánosságra hozott szövegéből az derül ki, hogy az orosz titkosszolgálat fedésében dolgozó tisztjei bementek a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) épületébe és poligráfos vizsgálatot hajtottak végre több magyar tiszten. Minderre a gyanú szerint azért volt szükség, mert információszivárgását feltételeztek az NBH vezetői - tette hozzá.

A helyzet abszurditását az adja - folytatta Szánthó Miklós -, hogy Magyarország mint a NATO tagja egy nem NATO-tagország titkosszolgálatát kérte fel a feladatra úgy, hogy a szintén NATO-tag Bulgária fedésében dolgoztak.

Szánthó Miklós összegzése szerint ebből kitűnik, hogy a magyar szolgálatok összejátszottak az FSZB-vel, megsértették a magyar nemzetbiztonság érdekeit. Eközben a mostani baloldal azért kritizálja az Orbán-kormányt, mert kiegyensúlyozott diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Moszkvával - emelte ki az Alapjogokért Központ igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!