Amerikai elnökválasztás - Joe Biden: az Egyesült Államoknak elege van Trump elnökségének káoszából

Külföld, 2020.11.02

Az Egyesült Államoknak "elege van" Donald Trump elnökségének káoszából - jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ohiói Clevelandben hétfőn.

"Elegünk van a káoszból, elegünk van a Twitter-bejegyzésekből, a dühből, a gyűlölködésből, a kudarcokból és a felelőtlenségből" - fogalmazott Biden a kampányrendezvényen.

A demokrata párti politikus kijelentette: "itt az ideje, hogy Donald Trump fogja a csomagját és hazamenjen".

A politikus kitért Donald Trump egyik hétfőn éjjel, a floridai kampányrendezvényén tett kijelentésére, miszerint fontolgatja, hogy újraválasztása esetén megváljon Anthony Faucitól. Fauci az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, és a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csapatának tagja. "Én majd felveszem Faucit és Trumpot rúgom ki" - fogalmazott Biden.

Joe Biden hétfőn Ohióban és Pennsylvaniában kampányol. Mindkét állam csatatér-államnak számít, azaz a választók nem hagyományosan republikánus vagy demokrata párti szavazók. A felmérések többsége szerint mindkét államban Biden vezet a támogatottságban.

A Rasmussen közvéleménykutató hétfőn közzétett adatai szerint Pennsylvaniában - amelyet elemzők kulcsfontosságúnak tartanak az elnökválasztási eredmények szempontjából - Biden 49, Trump pedig 45 százalékos támogatottságot élvez. A megkérdezettek többsége a járványkezelést illetően Joe Bidennel ért egyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!