Amerikai elnökválasztás - Trump: a republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks

Külföld, 2020.11.02

A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán hétfőn.

"Kedden győzni fogunk ebben az államban is" - mondta Trump, hozzátéve: "a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni". Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmány-kiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.

"Életpárti vagyok" - hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki.

Az elnök ostorozta a vetélytársa, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt előnyét mutató közvéleménykutatásokat, és Joe Bident és fiát, a feltételezett korrupciós ügyekbe keveredett Hunter Bident. Az ifjabb Bidenről azt mondta: olyan, mint "egy porszívó, járja a világot, megy az apja után és felszedegeti a morzsákat".

Trump lejátszott egy rövid videót is, amely - mint hangoztatta - összeállítás volt Joe Biden szótévesztéseiről, vagy arról, hogyan vesztette el beszéd közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába.

Kilátásba helyezte, hogy pert indít, amennyiben Pennsylvaniában a választások után három nappal beérkezett levélszavazatokat is be akarják számolni az érvényes voksok közé. Ebben a tagállamban a helyi alkotmánybíróság döntése tette lehetővé ezeknek a levélszavazatoknak a figyelembe vételét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!