Amerikai előválasztás - Elizabeth Warren is támogatja Joe Biden elnökjelöltségét

Külföld, 2020.04.15

Elizabeth Warren, a demokraták elnökjelöltségéért korábban küzdő massachusettsi szenátor szerdán a Twitteren közzétett videóüzenetében szintén támogatásáról biztosította az egykori alelnök, Joe Biden elnökjelöltségét.

Warren, aki a múlt hónapban szállt ki az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, úgy fogalmazott: "Joe Biden csaknem az egész életét a köz szolgálatában töltötte. Tisztában van azzal, hogy egy feddhetetlenséggel és hozzáértéssel irányított kormányzat életeket és megélhetést fog megmenteni. S nem engedhetjük meg, hogy Donald Trump továbbra is veszélybe sodorja minden amerikai életét és megélhetését" - fogalmazott. Egyben sürgette a demokratákat, hogy zárkózzanak fel Biden mögött.

Joe Bident elnökjelöltségét kedden biztosította támogatásáról Barack Obama, volt elnök, a múlt héten pedig legnagyobb korábbi vetélytársa, Bernie Sanders jelentette ki, hogy támogatja őt. A massachusettsi szenátor támogatása elemzők szerint azt jelzi: a Demokrata Párt vezető személyiségei felsorakoznak a volt alelnök mellé.

Warren több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy indul az elnökjelöltségért. Nem sikerült azonban olyan széleskörű támogatást elérnie a fiatalok és a liberális szavazók körében, mint Bernie Sandersnek. Március elején függesztette fel kampányát, miután az úgynevezett szuperkedden - amikor egyszerre tucatnál is több tagállamban tartottak előválasztást - jelentős vereségeket könyvelhetett el. Visszalépése óta azonban nem nyilatkozott meg, hogy az előválasztások során kit támogat majd: Sanders szenátort, vagy Biden volt alelnököt.

A szenátornő korábban többször is élesen bírálta Bident, szemére vetve évtizedeken keresztül végzett kongresszusi munkáját és a nagyvállalatokhoz fűződő kapcsolatait. Szerdai támogató üzenetében emlékeztetett is a nézetkülönbségeikre, de leszögezte, hogy az évek során soha senkivel nem értett egyet száz százalékig mindenben.

Biden a Twitteren köszönte meg Warren támogatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!