Amerikai sajtóértesülés: Donald Trump Milley tábornokot szeretné a vezérkari főnökök vezetőjének

Külföld, 2018.12.08

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump elnök Mark Milley tábornokot szemelte ki a vezérkari főnökök egyesített bizottsága elnökének.

Az információt először a The New York Times című lap jelentette az internetes oldalán, majd a Politico Mark Milley két közeli munkatársára hivatkozva megerősítette az értesülést.

Donald Trump pénteken, amikor bejelentette, hogy kit jelöl az igazságügyi tárca élére, valamint ENSZ-nagykövetnek, közölte azt is, hogy szombaton újabb személyi döntést hoz nyilvánosságra, amely ezúttal a vezérkari főnökök egyesített bizottságát érinti majd. "A haditengerészet és a szárazföldi hadsereg csapatainak labdarúgó mérkőzésén jelentem majd be. Annyit elárulhatok, hogy köze van a vezérkari főnökök egyesített bizottságához" - fogalmazott az elnök.

A bejelentés, ha valóban megtörténik, hónapokkal előzi meg az időszerű kinevezést. A vezérkari főnökök egyesített bizottságának jelenlegi vezetőjének, Joseph Dunford tábornoknak a megbízatása ugyanis csupán alig tíz hónap múlva jár le.

A 60 éves Mark Milley 2015 óta az amerikai hadsereg vezérkari főnöke, hivatalos elnevezéssel: a haderő szárazföldi haderőnemének a vezetője. Négycsillagos tábornok, azaz a legmagasabb amerikai tábornoki rendfokozat viselője. Az amerikai sajtóban az ország egyik legokosabb stratégiai gondolkodójaként említik. A Politico szerint Donald Trump két héttel ezelőtt találkozott és hosszan beszélgetett vele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!