Amerikai szakértő: a vélt fehér faji elnyomás elleni radikalizmus a baj a Demokrata Párttal

Külföld, 2021.04.27

A vélt fehér faji elnyomás elleni radikalizmus a baj a Demokrata Pártal, és ezt mindannyian tudjuk - jelentette ki a James Carville, tekintélyes politikai elemző, a demokraták volt kampánytanácsadója kedden a Vox című portálnak.    

A napi politikától már visszavonult Carville szerint bár a demokraták megnyerték a 2020-as választásokat, de a pártnak "problémája adódik az üzenetek közvetítésével." A politikai tanácsadó pozitív példaként említette Joe Biden amerikai elnököt, akinek szerinte nagy előnye, hogy nem merül bele "az egyetemi társalgók politizálásába".

Hasonlatát a politika stratéga meg is magyarázta. Úgy vélte, hogy a "divatos egyetemek társalgóiban más nyelvet beszélnek, mint a hétköznapi emberek. Olyan szóval állnak elő, mint a Latinx (latin-amerikai származású emberekre vonatkozó, nemileg semleges kifejezés), amelyet senki más nem használ. Vagy olyan kifejezést használnak, mint a "színes közösségek". Nem ismerek senkit, aki így beszélne" - fogalmazott a politikai szakértő.

"Alapvetően nincs gondom ezekkel a kifejezésekkel, de az emberek nem így beszélnek. A választók nem így beszélnek" - mondta Carville.

A stratéga szerint ha a politikusok ezeket a kifejezéseket használják, akkor ezzel azt közvetítik a szavazóik felé, hogy nem egy nyelvet beszélnek. Mint fogalmazott: "beszélnünk kell a faji igazságtalanságról", de "nem úgy, hogy a legtöbb ember számára felismerhetetlen szavakat használunk", mert (...) "ez azt jelzi, hogy megpróbálnak elbeszélni mellettük.

Carville szerint az ország nagy része "városi, tengerparti, arrogáns" pártként tekint a demokratákra. "Ez az igazság. Gondoljon bárki bármit, ez valós jelenség és káros a pártra nézve" - mondta. Hangsúlyozta: a "wokeness" (amely magyarul körülbelül a vélt fehér faji elnyomás elleni radikalizmust jelenti), valós probléma a Demokrata Párt számára, s ezt "ma mindenki tudja a Demokrata Párton belül, de nem akarnak róla beszélni, mert bajba kerülhetnek".

Carville úgy fogalmazott: "mindig azt mondom, hogy úgy kell beszélnünk, ahogy az átlagos emberek, a szavazók is beszélnek. Ebben nincs semmi bonyolult. Így tudsz kapcsolatot teremteni és így tudod meggyőzni az embereket. Nem szabad megengednünk, hogy kívülről határozzanak meg minket."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!